Wie ben ik?

.

Over mijzelf

Mijn naam is Mirjam Oostendorp (1961). Ik ben in de stad Groningen opgegroeid en in 1980 naar Utrecht gekomen om te gaan studeren aan de UU, geschiedenis en rechten. Hier woon ik nog steeds, samen met mijn partner. Ik ben moeder van drie dochters. Sinds 1998 werk ik als rechter, een beroep dat mij na aan het hart ligt en met veel voldoening uitoefen. Naast het inhoudelijke werk, ben ik actief als intervisie-begeleider.

Van jongs af aan hielden vragen als ‘wie ben ik, en waarom leef ik’ mij bezig en zocht ik spirituele verdieping. Op reizen naar noord-India en Nepal, eind jaren negentig, kwam ik in aanraking met het boeddhisme. Met name tijdens een tiendaags verblijf, ‘retreat’, in een klooster in de buurt van Dharamsala, kreeg ik de smaak van het Tibetaans boeddhisme te pakken en ben me daar sindsdien verder in gaan verdiepen. De beoefening kwam echt op gang toen ik in 2002 in contact kwam met Zijnsoriëntatie, een visie die geënt is op het Tibetaanse boeddhisme en westerse psychologie. Ik heb daardoor toegang gekregen tot de bron van mijn bestaan, tot Zijn.

Toen ik in 2015 de diagnose kanker kreeg en vervolgens tot ver in 2016 behandelingen onderging, ervoer ik dat ik ten diepste heel ben, onverwoestbaar en inherent in liefde verbonden. Vanuit dit weten kon ik accepteren dat ik ziek geworden was, vrede sluiten met de verschrikkingen van die periode en de angsten die in mij leefden. Deze ervaringen brachten mij ertoe om de opleiding tot leraar Zijnsoriëntatie te volgen en af te ronden. De inspiratie die ik bij mij draag, wil ik graag delen. Op deze site kun je lezen hoe ik dat doe. Neem gerust contact op als je nieuwsgierig bent geworden en meer informatie wilt.

Hartelijke groet,
Mirjam Oostendorp